Real Noorderwijk boekte een logische overwinning al kwam die moeizaam tot stand. De beloften van Real Noorderwijk speelden 4-4 gelijk.

Koersel-Real Noorderwijk, op papier leek dit een haalbare kaart doch in de praktijk was het een pak moeilijker. Het was tot de 15e minuut wachten voor de Noorderwijkse beloften een doorbraak konden forceren. Van der Auwera met een pas naar Cosemans en Brecht faalt niet : 0-1.

Enkele minuten later is het opnieuw bingo, deze keer is Tarik de man achter het kanon : 0-2. Maar den sputtert de Noorderwi jkse machine en Koersel kan via nr 3 Rafiq Lahcen (ex Bocholt) de aansluitingstreffer scoren : 1-2. En Rafiq scoort nogmaals voor de thuisploeg, daarna mag de man zich gaan voorbereiden op zijn wedstrijd met het eerste elftal.

De 2e helft brengt weinig beterschap al komt Real terug op voorsprong, 2-3 Niels. Tarik tikt zijn 2e van de avond binnen 2-4 maar er staan nog heel wat speelminuten op de klok. Koersel bijt zich vast, Real bezwijkt en laat de Limburgers langszij komen. Minder dan een minuut voor tijd trapt Van Der Auwera nog een 10m trap op de keeper, en ook de rebound wordt niet meer benut. Eindverdict : 4-4. Real speelde met Jens Henderickx, Kevin Van Der Auwera, Kevin Loncke, Brecht Cosemans, Yannick Scheerens, Jelle Lauwers, Jeff Peeters, Niels Caers, Joren Lambaerts en Tarik Becirbegovic.

Het is meteen duidelijk voor het eerste elftal dat dit Koersel niet te onderschatten valt. Doch Real grijpt de thuisploeg meteen bij de keel en dreigt meteen via Issam, voorzet Loncke en Issam net naast, 2x Nacer, op aangeven van Loncke en Issam, die naast besluit. De start is alvast beloftevol te noemen. En de aanvalsdrift van de Berkemussers wordt beloond, Nacer kruist de bal tot bij Issam, hard gekald en de 0-1 is een feit. Real blijft de kansen opstapelen, een machtige trap van Scheerens kan door de thuisgoalie gepareerd worden, Bomboi trekt alleen richting doel...toch is het wachten tot halfweg de 1e helft : snelle actie van Verheyen en 0-2.

Koersel is niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden en Rafiq, die er ook al 2 in het mandje legde bij de beloften, kan het ook bij de grote jongens : 1-2. Real blijft knappe acties tevoorschijn toveren, voorzet Brecht en Scheerens tikt binnen : 1-3. Daarna is Bomber aan de beurt, puik afgeblokt en in 1 tijd tot bij Cosemans en terug, de 1-4 hangt tegen de touwen ! Meer van dat in de 2e helft zou je denken, doch Koersel komt als herboren uit de kleedkamers. Van Bael (die de geschorste Aps vervangt) staat heel attent te keepen. Real pakt het rustiger aan en laat de Limburgers komen om het zelf op de counter uit te spelen.

Bij 1 van die uitbraken wordt Mike neergehaald, rood voor de nr 13 van Koersel en Real profiteert van de man meer situatie. Cosemans mag op aangeven van Bomber de riante 1-5 op het scorebord zetten. Maar wie dacht dat Real vrij spel zou krijgen om verder uit te lopen, was grondig mis. Koersel knokt zich (soms letterlijk) een weg naar doel en alweer Rafiq mildert tot 2-5. Bij een nieuwe aanval van Koersel kan keeper Van Bael niet anders dan in de voeten duiken, penalty voor de scheids en Debusschere mist niet : 3-5. Real morst zelf met de kansen en maakt het zichzelf bijzonder moeilijk. De foutenlast is hoog en de thuisploeg profiteert optimaal van het slordige spelpeil. Koersel komt via Absdar op 4-5. Het is bibberen geblazen en wanneer de Limburgers hun 2e penalty krijgen, lijkt het licht uit te gaan. Doch Van Bael keept een hele sterke wedstrijd en redt de meubelen. Nog 2 min. op de klok en een snelle uitbraak van Cosemans die wordt neergehaald in het doelgebied. Penalty voor de Berkemussen, Brecht trapt hem mooi in het hoekje : 4-6. Daarna is er nog heel wat commotie rond een onrechtstreekse vrije trap van Koersel die rechtstreeks in doel wordt getrapt en afgekeurd wordt door de scheids.

De thuisploeg betwist dit fel omdat de bal nog zou geraakt zijn door onze keeper. Gevolg : nog een rode kaart voor een bankzitter van Koersel. Nasi diept nog uit tot 4-7 en in de laatste minuut valt ook nog de 5-7. Meteen de einduitslag van een bewogen wedstrijd waar alles in zat wat je maar mocht verwachten.

De 3 punten gingen mee naar Noorderwijk, op nu naar de volgende wedstrijd in Meeuwen ! Real speelde met Davy Van Bael, Kevin Loncke, Issam, Brecht Cosemans, Naser Skeric, Mike Verheyen, Sandro Bomboi, Andy Hermans, Yannick Scheerens en Jelle Lauwers.